Ιστορικό

2018 (2o εξάμηνο)Ξεκινά στην Ελλάδα η διάθεση του νέου RONDO 2, του πρώτου και μοναδικού επεξεργαστή ήχου κοχλιακού εμφυτεύματος που διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία ασύρματης φόρτισης, που καταργεί πλήρως τις μπαταρίες μιας χρήσης (είτε Zinc air είτε αλκαλικές). Με τη νέα επαναφορτιζόμενη μπαταρία του, το RONDO 2 παρέχει στον κάτοχο του 18 ώρες πλήρους λειτουργίας με φόρτιση 4 ωρών, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φθάσει και τα 10 χρόνια!

2017: Νέα εφεύρεση! Το μοναδικό στον κόσμο αυτοκόλλητο ακουστικό οστέινης αγωγιμότητας είναι γεγονός, λέγεται ADHEAR και διατίθεται αποκλειστικά από τη MED-EL.

2016: Παρουσίαζεται στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κοχλιακών (CI2016) στο Τορόντο του Καναδά η νέα σειρά επαναφορτιζόμενων μπαταριών για τον επεξεργαστή SONNET! Με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία micro, το SONNET καθίσταται ο μικρότερος και ελαφρύτερος επεξεργαστής κοχλιακού στον κόσμο!

2014: Και νέα πρωτοποριακή εφεύρεση της MED-EL: Στο νέο εμφύτευμα SYNCHRONY ενσωματώνεται, για πρώτη φορά, μαγνήτης οριζόντιας πόλωσης (αντί κάθετης που διαθέτουν όλα τα υπόλοιπα εμφυτεύματα). Ο μαγνήτης αυτός είναι περιστρεφόμενος, γεγονός που επιτρέπει στο εμφύτευμα να είναι συμβατό σε Μαγνητική Τομογραφία (MRI) 3.0 Tesla, χωρίς να απαιτείται χειρουργική αφαίρεση του μαγνήτη! Μαζί με το εμφύτευμα SYNCHRONY παρουσιάζεται και ο νέος, αδιάβροχος (IP54) επεξεργαστής SONNET, ο οποίος διατίθεται και στην έκδοση SONNET EAS, για χρήστες του συστήματος ηλεκτρο-ακουστικής διέγερσης SYNCHRONY EAS.

2013: Κυκλοφορεί το RONDO!!! Ο πρώτος και μοναδικός επεξεργαστής κοχλιακού εμφυτεύματος χωρίς καλώδια, σε all-in-one σχεδίαση! Ενσωματώνει κεντρική μονάδα επεξεργασίας, μπαταρίες, πομπό και μαγνήτη σε μία συσκευή!

2012: Ξεκινά η κυκλοφορία του BONEBRIDGE, του εμφυτεύματος οστέινης αγωγιμότητας. Είναι το πρώτο εμφύτευμα τέτοιου τύπου χωρίς βίδες να διαπερνούν το δέρμα, άρα χωρίς καμία εστία μολύνσεων! Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το OPUS 2XS Battery Pack, που καθιστά τον επεξεργαστή OPUS2 τον μικρότερο και ελαφρύτερο επεξεργαστή κοχλιακού στον κόσμο!

2010: Παρουσίαζεται το νέο εμφύτευμα CONCERTO, το μικρότερο και λεπτότερο κοχλιακό εμφύτευμα Τιτανίου στον κόσμο. Κυκλοφορεί η νέα βελτιωμένη έκδοση του επεξεργαστή ομιλίας OPUS2, με βελτιωμένη κατά 50% διάρκεια ζωής μπαταριών (έως 1 βδομάδα πλήρους λειτουργίας, χωρίς αλλαγή μπαταριών).

2009: Η 2η γενιά του EAS (υβριδικού) συστήματος της MED-EL είναι γεγονός. Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του επεξεργαστή DUET 2.

2008: Το νέο σύστημα λογισμικού MAESTRO 3.0 της MED-EL εγκρίνεται στην Ευρώπη. Επίσης οι επεξεργαστές OPUS είναι πλέον διαθέσιμοι και στους χρήστες του εμφυτεύματος COMBI 40+.

2006: Η MED-EL παρουσιάζει την οικογένεια επεξεργαστών ομιλίας OPUS που κατασκευάζονται βάσει νέας εξελιγμένης τεχνολογίας μικροτσίπ, για καλύτερο και καθαρότερο ήχο. Επίσης, παρουσιάζεται η οικογένεια εμφυτευμάτων Τιτανίου SONATA ti100.

2005: Παρουσιάζεται το MED-EL DUET, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα ακοής που συνδυάζει, σε μία ενιαία κομψή οπισθωτιαία συσκευή, επεξεργαστή ομιλίας κοχλιακού εμφυτεύματος και ακουστικό βαρηκοΐας μαζί.

2004 : Η MED-EL παρουσιάζει την οικογένεια κεραμικών εμφυτευμάτων PULSAR ci100, με νέα εξελιγμένη τεχνολογία Ι100. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα MED-EL χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου.

2003: Εξαιρετικά ποσοστά στην αντίληψη ομιλίας από χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων MED-EL, παρουσιάζονται σε διεθνείς μελέτες. Η MED-EL εξαγοράζει την εταιρία Vibrant Soundbridge, την πρώτη εμφυτευόμενη συσκευή μέσου ωτός για μέτριες και σοβαρές παθήσεις νευροαισθητήριας απώλειας ακοής.

2001: Η MED-EL δραστηριοποιείται σε παραπάνω από 50 χώρες παγκοσμίως .

1999: Ο επεξεργαστής ομιλίας TEMPO+ (οπισθωτιαίος) συνδυάζει μοντέρνα σχεδίαση και τεχνολογία αιχμής

1997: Το COMBI 40+ GB διαιρεμένο ηλεκτρόδιο πετυχαίνει άνευ προηγουμένου αποτελέσματα σε οστεοποιημένους κοχλίες.

1996: Εμφάνιση του πολύ λεπτού, κατάλληλου για παιδιά κοχλιακού εμφυτεύματος COMBI 40+.

1995: Το σύστημα CISLINK προσφέρει στους χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων βοήθεια μέσο της ταχείας στρατηγικής διέγερσης CIS.

1994: Το σύστημα COMBI 40 είναι το πρώτο πολυκάναλο κοχλιακό εμφύτευμα, το οποίο χρησιμοποιεί την στρατηγική κωδικοποίησης CIS.

1991: Η συνεχής εξέλιξη του εμφυτεύματος-COMFORT οδηγεί στην εμφάνιση του πρώτου παγκοσμίως οπισθωτιαίου επεξεργαστή.

1989: Ίδρυση της εταιρείας MED-EL και εμφάνιση του πρώτου κοχλιακού εμφυτεύματος COMFORT, στο οποίο τόσο ο πομπός όσο και τα ηλεκτρονικά μέρη βρίσκονται μέσα σε ένα κεραμικό κέλυφος.

1977: Το πρώτο παγκοσμίως πολυκάναλο – υβριδικό – κοχλιακό εμφύτευμα, εμφυτεύεται στη Βιέννη.

1975: Οι ιδρυτές της εταιρείας MED-EL εμφανίζουν το πρώτο τους κοχλιακό εμφύτευμα. Πριν από 33 χρόνια οι ερευνητές της MED-EL προχώρησαν στην κατασκευή ενός από τα πρώτα πολυκάναλα κοχλιακά εμφυτεύματα . Σήμερα η MED-EL δραστηριοποιείται σε παραπάνω από 70 χώρες ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και δημιουργικότητα της για να παρέχει το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος. Η εξέλιξη και ανάπτυξη της MED-EL την έχει οδηγήσει στο να είναι πρωτοπόρος σε θέματα νέας τεχνολογίας, στην απόδοση των προϊόντων της και στην εξυπηρέτηση των πελατών της που κινείται σε αξιοζήλευτα επίπεδα . Τα κοχλιακά εμφυτεύματα της MED-EL είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των μηχανικών της MED-EL, χειρούργων, ακουολόγων, λογοθεραπευτών, δασκάλων και φυσικά των ίδιων των κοχλιακά εμφυτευμένων ανά τον κόσμο. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στο ποιοτικότερο και πιο εξελιγμένο σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος μέχρι σήμερα το MAESTRO το οποίο έθεσε νέα πρότυπα στην βελτίωση της τεχνολογίας των κοχλιακών εμφυτευμάτων για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε εμφυτευμένου – χρήστη σήμερα αλλά και κάθε μελλοντική αναβάθμιση.

Η MED-EL γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα !

Η MED-EL είναι η πρώτη εταιρία Κοχλιακών Εμφυτευμάτων που ήρθε στην Ελλάδα το 1993. Συστηματικά και με οργανωμένη τεχνικο-επιστημονική υποστήριξη προσφέρει από τότε τα προηγμένα Κοχλιακά της Εμφυτεύματα στους Έλληνες βαρήκοους, που πριν από το 1993 έπρεπε να απευθύνονται μόνο στο εξωτερικό για να μπορέσουν να υποβληθούν σε Κοχλιακή Εμφύτευση ώστε να αφήσουν πίσω τους τον κόσμο της σιωπής.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1993: Πραγματοποιείται με επιτυχία η πρώτη Κοχλιακή Εμφύτευση σε Δημόσιο Ελληνικό Νοσοκομείο (Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο ΒΕΡΟΙΑΣ). Τοποθετήθηκε σε γυναίκα μητέρα 2 παιδιών το πρωτοποριακό για την εποχή του εμφύτευμα MED-EL τύπου COMFORT, με οπισθωτιαίο επεξεργαστή ομιλίας αναλογικού τύπου. Το εμφύτευμα αυτό λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1995: Το πρώτο πολυκάναλο εμφύτευμα τύπου MED-EL COMBI 40 τοποθετείται σε βαρήκοο στο Νοσοκομείο Βέροιας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1997: Το πρώτο πολυκάναλο εμφύτευμα 24 επαφών τύπου MED-EL COMBI 40+ τοποθετείται σε υποψήφιο στο Νοσοκομείο Βέροιας

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1998: Οι δύο πρώτες Κοχλιακές Εμφυτεύσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιούνται με τη χρήση εμφυτευμάτων MED-EL και την τεχνική-επιστημονική υποστήριξη της MED-EL Αυστρίας και της τοπικής αντιπροσωπείας Ελλάδος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1999: Γίνονται με επιτυχία οι πρώτες κοχλιακές εμφυτεύσεις στην Κύπρο. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2000: Η MED-EL γιορτάζει τις 40 κοχλιακές εμφυτεύσεις της στην Ελλάδα, που γιορτάζεται μαζί με την πρώτη Κοχλιακή Εμφύτευση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ, κατά τη διάρκεια Ωτοχειρουργικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων και Γερμανών διακεκριμένων χειρουργών.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2001: Προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τεχνική-επιστημονική υποστήριξη ασθενών, Νοσοκομείων και γιατρών, η MED-EL εγκαθίσταται η ίδια στην Ελλάδα. Έτσι, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Γραφείο στην Αθήνα λειτουργεί η MED-EL Hellas. Είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στην Ελλάδα που λειτουργεί χωρίς μεσάζοντες αντιπροσώπους, προσφέροντας άμεση και βέλτιστη δυνατή υποστήριξη των πελατών της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001: Τα πρώτα Κοχλιακά Εμφυτεύματα MED-EL τοποθετούνται σε ασθενείς της Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου Αθηνών με μεγάλη επιτυχία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002: Τα πρώτα Κοχλιακά Εμφυτεύματα MED-EL τοποθετούνται σε ασθενείς στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002: Η πρώτη αμφοτερόπλευρη Κοχλιακή Εμφύτευση στην Ελλάδα γίνεται με μεγάλη επιτυχία σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο Θεσσαλονίκης. Η ασθενής που φορούσε κοχλιακό εμφύτευμα τύπου MED-EL COMBI 40 από τον Απρίλιο του 1995 υποβλήθηκε σε Κοχλιακή Εμφύτευση στο άλλο της αυτί, με εμφύτευμα τύπου MED-EL COMBI 40+. Η εμπειρία της ακοής με 2 κοχλιακά εμφυτεύματα λίγες μέρες αργότερα περιγράφεται από την ίδια ως εντυπωσιακή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2003: Η MED-EL Hellas αναθέτει τη διανομή και τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της για την Κύπρο στην εταιρία “Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδη Ltd”, με στόχο τη δυναμικότερη παρουσία της MED-EL στη Μεγαλόνησο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2004: Ιδρύεται η εταιρία “INTELLIGENT Hearing” και αναλαμβάνει τη συνέχιση του έργου της MED-EL Hellas.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2007 : Η πρώτη αμφίπλευρη Κοχλιακή Εμφύτευση σε παιδί γίνεται με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Σε αγόρι 4 ετών τοποθετήθηκε κοχλιακό εμφύτευμα MED-EL PULSAR και στο αριστερό αυτί, ενώ ήδη χρησιμοποιούσε το πρώτο του PULSAR από την ηλικία των 27 μηνών. Ο νεαρός ήδη φοιτά σήμερα σε κανονικό σχολείο και απαγγέλλει εξαιρετικά τα ποιήματα του στις σχολικές γιορτές.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2007: Το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα τύπου SONATA της MED-EL, με περίβλημα Τιτανίου, τοποθετείται στην Ελλάδα, στην Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική Αθηνών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με απόλυτη επιτυχία, σε γυναίκα 25 ετών.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Βρέφος 7 μηνών δέχεται, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Θεσσαλονίκης κοχλιακό εμφύτευμα PULSAR της MED-EL και γίνεται ο νεαρότερος χρήστης MED-EL στην Ελλάδα. Τον επόμενο μήνα τοποθετείται αμφίπλευρα και δεύτερο εμφύτευμα PULSAR. Το κοχλιακό εμφύτευμα PULSAR της MED-EL καθιερώνεται ως η πρώτη επιλογή για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη, όντας το λεπτότερο και συνολικά μικρότερο σε όγκο εμφύτευμα στον κόσμο!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται αμφίπλευρη εμφύτευση ενός σταδίου (single stage)!. Κατά τη διάρκεια μιας 3ωρης συνολικά χειρουργικής επέμβασης σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Θεσσαλονίκης, τοποθετούνται διαδοχικά δύο (2) κοχλιακά εμφυτεύματα, τύπου SONATA της MED-EL, σε αγόρι 16 μηνών.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: Οι χρήστες αμφίπλευρων κοχλιακών εμφυτευμάτων, που έχουν χειρουργηθεί στην Ελλάδα, φτάνουν τους δεκαπέντε (15). Παιδιά και ενήλικες απολαμβάνουν την ποιότητα MED-EL και από τα δύο τους αυτιά. Απόλυτη κατευθυντικότητα, απόλαυση της μουσικής και άνετη ακρόαση σε ιδιαίτερα θορυβώθη περιβάλλοντα, είναι τα κύρια οφέλη που απολαμβάνουν.

Σήμερα (2018) : Υποστηρίζουμε εκατοντάδες χρήστες Κοχλιακών Εμφυτευμάτων MED-EL , ευτυχισμένους ενήλικες, παιδιά και τους γονείς τους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεργαζόμαστε με τα περισσότερα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Ελλάδας, δημόσια και ιδιωτικά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που ασχολούνται με τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα.

Βασικός μας στόχος : Η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα. Η δημοσιότητα και γνωστοποίηση της αποτελεσματικότητας των Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στην αντιμετώπιση της κώφωσης και της βαρηκοΐας